Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Pågående utveckling och planering

”Vi bygger bäst tillsammans!
År 2030 är Örnsköldsvik ett kreativt nav med stark utveckling där initiativ och idéer tas till vara. En plats för 65 000 nyfikna med framtidstro. Här känner människor trygghet, gemenskap och glädje.” Så lyder kommunfullmäktiges övergripande vision för Örnsköldsvik.

Projekt och utvecklingsarbeten
Ett stort antal projekt och utvecklingsarbeten pågår inom kommunens verksamheter och ofta i samarbete med andra aktörer. Här har vi samlat några av dem. Du kan även ta del av de planer och program som ligger ute på samråd, samt de planer och program som har antagits.

Världsklass Örnsköldsvik
Världsklass Örnsköldsvik är namnet på arbetet för att driva på utvecklingen i hela kommunen. En viktig del i detta är Idéslussen, som syftar till att öka mängden idéer som skapas i Örnsköldsvik och för att sikta in dem mot någon av de utmaningar som platsen står inför.

Dialog och synpunkter
Här hittar du information om hur du på olika sätt kan kontakt kommunen för att lämna synpunkter och felanmälan eller ställa frågor och skicka in medborgarförslag på sådant som rör kommunens verksamhet och utveckling. Här hittar du även information om aktuellt att tycka till om just nu, forum för engagemang, ungas inflytande och mycket mer.Sidan uppdaterades:

2020-11-23

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Vill du ha kontakt med någon verksamhet i kommunen?

Samlingssidan för kontakter

Mer information

Planer och program
Ta del av de planer och program som ligger ute på samråd, samt de planer och program som har antagits

Webbmagasinet Evolvelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmagasinet Evolve innehåller artiklar och filmreportage som tar upp en del av den utveckling som sker i Örnsköldsvik.