Örnsköldsviksguiden

En guide för besökare

Meny

Vinter i Örnsköldsvik

Här finns härliga slalombackar, natursköna och välpreparerade friluftsområden för längdskidåkning samt vidsträckta skoterspår. Nedan hittar du några av de vinteraktiviteter som erbjuds i Örnsköldsvik.

Aktiviteter på is

Under vintersäsongen råder det alltid febril aktivitet i ishallarna runt om i kommunen, inte minst i Modo Hockeys hemmaarena Fjällräven Center. Du har möjlighet att båda åka skridskor i hallarna och även på någon av alla de naturisbanor som finns i Örnsköldsvik. När isarna på sjöar och hav tillåter är pimpelfiske en upplevelse som kan vara både spännande och rogivande. Vid Nyängets havsbad hittar du under vintern en tre kilometer lång plogad naturisbana som kallas Bäckfjärden.

Läs mer om aktiviteter på is:

Bäckfjärdens isbanaöppnas i nytt fönster

Vinterfiskeöppnas i nytt fönster

Åka skridskor utomhusöppnas i nytt fönster

Åka skridskor inomhusöppnas i nytt fönster

MODO Hockeylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktiviteter på skidor

Magiska naturupplevelser finns inom räckhåll för den som spänner på sig skidorna och åker ut i terrängen. Fjällskogsliknande landskap, öppna isvidder vid havet, preparerade spår i centralt läge. Utbudet är stort och varierat. I kommunen finns slalombackarna Bjästabacken, Solberget och Åsbacken.

Läs mer om aktiviter på skidor:

Motions- och skidspår öppnas i nytt fönster

Slalombackaröppnas i nytt fönster

Skoteråkning

Skotern har för många människor blivit ett viktigt sätt att ta sig ut i naturen på vintern. I Örnsköldsviks kommun finns 140 mil skoterleder och via skoterlederna tar du dig till olika sjöar för pimpelfiske och till utsiktsberg, vindskydd och raststugor för att njuta av sol och utsikt.

Läs mer om skoteråkningöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2018-01-10

Sidansvarig: