Örnsköldsviksguiden

En guide för besökare

Du är här:

Meny

Se och göra i stan

Oavsett vad du är intresserad av att se och göra i Örnsköldsvik så har du nära till det mesta. Här är ett axplock av några centrumnära aktiviteter.

Paradiset

Paradiset är ett av Sveriges bästa upplevelsebad, och ett himmelrike för dig, vare sig du vill ha skoj, motionera eller njuta en stund. För unga och alla med barnasinnet kvar väntar bland annat landets längsta vattenrutschbana Magic Eye. De yngsta har sin egen söderhavsö, och vill du koppla av löser du entré till den 1200 kvadratmeter stora spaavdelningen. Paradiset ligger mitt i Örnsköldsvik med Paradisgaraget strax intill.

Läs mer om Paradisetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Örnsköldsviks museum och konsthall

På Örnsköldsviks museum och konsthall kan du ta del av den lokala historien och här visas även samhällsdebatterande utställningar och konst. Museet huserar i en vacker byggnad från 1905. Här finns stor kunskap samlad och utöver utställningar finns även café och butik med vykort, vackra hantverk och leksaker med mera.

Läs mer om Örnsköldsviks Museum och konsthall

Hans Hedberg Museum

Hans Hedberg var en internationellt känd keramiker. Hans berömda ägg, pumpor, äpplen, citrusfrukter och plommon i stengods i övernaturlig storlek finns i ett stort antal museer och privata samlingar över hela världen. Flera av Hans Hedbergs skapelser kan du ta del av i Hans Hedbergs Museum i Arken.

Läs mer om Hans Hedberg Museumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

City lekparken, lekparken mitt i city

Cityleken är Örnsköldsviks centrala lekpark och generationsmötesplats belägen mellan Stora torget och Örnsköldsviks museum och konsthall. Lekparken är omsluten av lummig grönska med många buskar och lövträd. Utöver rolig lekutrustning med hög tillgänglighet finner du här bänkar, bord och även toalett, så att du ska kunna stanna länge och leka. 

Skateparken, minigolf, fina parker- och grönområden

I Lungviksparken, centralt i Örnsköldsvik hittar du bland annat en skatepark och minigolfbana för stora och små. Det finns även många andra centrumnära fina parker- och grönområden du kan besöka och njuta av.

Läs mer om parker- och grönområden i Örnsköldsvik 

Sidan uppdaterades

2017-10-05

Sidansvarig: