Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Närarbetsplatser

Närarbetsplatser är ett sätt av många, att tänka tvärtemot och vara med och stärka vår landsbygd. För den som bor på landsbygden blir det möjligt att jobba närmare sin bostad. Det sparar på och värnar om miljö, säkerhet, trygghet, livskvalité och mycket mer.

En annan finess med närarbetsplatser är, förutom att anställda som bor eller har uppdrag i trakterna runt närarbetsplatserna slipper resa, att företagare och boende på orten enkelt ska kunna komma in för ett personligt möte.

Idag finns det närarbetsplatser på fem orter i kommunen.Under 2020 pågår en utredning hur de fortsätta

Boka närarbetsplats

Arbetsplatserna är öppen främst för kommunens medarbetare och politiker. De är rustade med höj- och sänkbara skrivbord och är fullt utrustade med skärm och tangentbord. Det enda du behöver ta med dig är din egna bärbara dator.

Men är du företagare och bor i Gideälvdalen-området (Björna, Långviksmon, Trehörningsjö, Gideå) och vill jobba nära? Då kan närarbetsplatsen på Jollen, Långviksmon eller Gideågården vara ett alternativ för dig. Kontakta då oss för bokning eller fler frågor, för dessa arbetsplatser är även öppna för dej som företagare.

I Bjästa, Bredbyn och Husum finns två närarbetsplatser på vardera ort. Dessa är i första hand till för anställda vid Örnsköldsviks kommun.

Närarbetsplatserna gör det möjligt för den som bor på landsbygden att jobba närmare sin bostad. Det sparar på och värnar om miljö, säkerhet, trygghet, livskvalité och mycket mer. En annan finess med närarbetsplatser är, förutom att anställda som bor eller har uppdrag i trakterna runt närarbetsplatserna slipper resa, att företagare och boende på orten enkelt ska kunna komma in för ett personligt möte.

Sidan uppdaterades

2020-02-05

Sidansvarig:

Mer information

Så här bokar du närarbetsplats:

Är du kommunanställd bokar du närarbetsplats via din kalender i outlook.

Är du företagare i Gideälvdalen- området? Skicka epost med dina kontaktuppgifter, datum och tid för när du vill boka närarbetsplats.