Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Landsbygdsriksdag 2018

Den 18 – 20 maj stod Örnsköldsvik som värdkommun för Landsbygdsriksdag!

Landsbygdsriksdagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en av Europas största mötesplatser för landsbygdsutveckling och arrangeras vartannat år av Hela Sverige ska leva.

Här samlas landsbygdsbor, politiker och tjänstemän under ett par dagar för att verkligen driva landsbygdsfrågorna framåt och sätta landsbygdsutveckling högt upp på den politiska agendan.

2018 var Örnsköldsvik värdkommun

Landsbygdsriksdag 2018 arrangerdes av Hela Sverige ska leva i Västernorrland med Örnsköldsviks kommun som värdkommun den 18- 20 maj 2018 på Fjällräven Arenan. Under Landsbygdsriksdagen utmanar, utvecklar och utbildar vi varandra genom dialog, seminarier, paneldebatter och personliga möten.

Inspirationsesor i Västernorrland

Ett 15 tal inspirationsreor arrangerades i Höga Kusten kommunerna under första dagen av konferensen.

Politikersamtalet

På lördagen den 19 maj fanns sju av åtta partiledare på plats under ett två timmar långt dialogsamtal, under ledning av moderator Anna Bellmanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här på podden Landetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du lyssna till ett uppföljande samtal mellan Po Tidholm Journalist/författare, Maria Gustafsson verksamhetsledare Landsbygdsnätverket och Åse Classon, ordförande HSSL.

Seminarier

På Fjällräven Center och intilliggande seminarielokaler kunde man ta del av ett trettiotal fristående seminarier och de övriga seminarierna gavs i storplenum på Arenan med ca 700 deltagare.

Uppföljning

Uppföljning och utvärdering kommer du kunna ta del av på Hela Sverige ska levas hemsida för Landsbygdsriksdag.

Sidan uppdaterades

2020-02-17

Sidansvarig: