Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Växtplatser

Örnsköldsviks kommun har etablerat närarbetsplatser för sina medarbetare för att fler ska kunna arbeta närmare hemmet. Det ger många vinster; minskad miljöpåverkan, kortare dagar vilket ger mer tid till familj och fritid, större köptrohet lokalt – med mera.

Närarbetsplatsen kan ge möjlighet för fler att samlas och arbeta i en kreativ miljö. Nya idéer uppstår oftast ur ett behov, samt när människor möts och pratar med varandra. Nyskapande, att ta tillvara idéer och energi genom att erbjuda en mötesplats är idén bakom konceptet Växtplats. Här vill vi erbjuda plats för mindre företag, föreningar, personer som studerar eller arbetar på distans att samlas på orten.

Detta är ett nytt och oprövat arbetssätt, något som har potential och som testas på olika sätt inom projektet. Varje ort har olika förutsättningar och Bygd och stad i balans söker unika lösningar för de olika orterna.

Växtplatserna ska vara attraktiva, kreativa mötesplatser där människor växer.

Växtplatsen i Bjästa öppnades i september 2018 och i Husum i december samma år.

Sidan uppdaterades

2019-09-23

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Linnéa Egnor Byström
Landsbygdsutvecklare
0660 - 880 18
Skicka e-post