Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Sociala företag

Sociala företag utför arbeten som efterfrågas av marknaden, med personer som av olika orsaker inte kommit in på arbetsmarknaden – eller har varit inne men kan ha halkat ur. Det sociala företaget ska utföra samhällsnytta genom att den som inte får en traditionell anställning får chans att skapa sig en plats. Ett ytterligare kriterium för att anses vara socialt företag är att vinsten ska återinvesteras.

Bygd och stad i balans arbetar med att undersöka förutsättningarna för fler sociala företag på landsbygden. Flera möten och processer har hållits, en studieresa har genomförts och samverkan med andra aktörer är viktigt för att skapa framgång.

I Bjästa finns ett stort intresse och Nätra Hembygdsförening är en drivande part som projektet krokar arm med. I Husum har flera processer genomförts och dialog med IVK – Individuell VäxtKraft om ett eventuellt samarbete förs.

Arbetet fortsätter lokalt med skapande av sociala företag efter projektets slut i december 2018.

Sidan uppdaterades

2019-09-23

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Linnéa Egnor Byström
Landsbygdsutvecklare
0660 - 880 18
Skicka e-post