Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Föreningsutveckling

Föreningslivet växte fram i början av 1900-talet och har över en mycket lång tid varit oerhört betydelsefullt. Mängder av lärande, massor av påverkan och många kontakter har skapats genom åren. Trots att mycket förändras i världen är den ideella sektorn fortfarande stark och samlar många. På landsbygden drivs mycket i föreningar – samlingslokaler, samhällsfrågor, vägar, vatten, idrott, kultur, kyrkor och ibland även butiken. Visst är det mycket som sköts av föreningslivet i städerna också, men det är inte samma beroende av föreningsaktiva där.

I det föregående projektet kom frågan om förnyelse och hur man ska få de ideella krafterna att räcka till upp i samtalen. Det är ofta samma personer som engagerar sig i flera föreningar, och visst skulle det vara bra om fler kom med. Men hur ska det gå till? Behövs det andra sätt att jobba för att attrahera fler? Hur skulle det kunna gå till? Det här är frågor som har ställts och som vi nu har möjlighet att söka svar på.

Bildspelet "Vår förening i morgon" är ett verktyg som ni med fördel kan använda i er förening. Det kan exempelvis fungera som diskussionsunderlag för att skapa engagemang, vitalisera och föryngra er förening.


Sidan uppdaterades

2019-09-23

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Linnéa Egnor Byström
Landsbygdsutvecklare
0660 - 880 18
Skicka e-post