Du är här:

Kommunkompassen

Örnsköldsviks kommun gör ett mycket starkt resultat i sin tredje Kommunkompass – Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) utvärdering av svenska kommuners kvalitetsarbete. Utvärderingen genomfördes våren 2017 och resultatet blev totalt 553 poäng.

Innehållet i Kommunkompassen har uppdaterats 2016 vilket gör att resultaten inte är helt jämförbara. Den nya uppdateringen av Kommunkompassen är mer krävande och SKL:s undersökande team uppskattar att man bör lägga på ca 40-50 poäng för att kunna göra en ungefärlig jämförelse med den tidigare Kommunkompassen. Om detta görs blir resultatet mellan 593 och 603 poäng vilket kan jämföras med 551 poäng (2015) och 441 poäng (2013). En positiv utveckling över tid och i jämförelse med andra kommuner är resultatet starkt då endast fem kommuner uppnått mer än 600 poäng.

– Vi har jobbat strukturerat och på ett enkelt och rationellt sätt för att effektivisera den kommunala förvaltningen, säger Magnus Haglund, kommundirektör.

Nedan framgår Örnsköldsvik poäng per område 2017. Som referens visas genomsnittet för kommuner som utvärderats sedan 2016 enligt den uppdaterade kommunkompassen. Även här framgår att Örnsköldsvik är i nivå med eller bättre än genomsnittet inom alla områden.

Kommunkompassen är ett verktyg som kommunerna kan använda sig i sitt utvecklingsarbete i och med att den ger en bild av hur duktig kommunen är på att förbättra sig inom områdena offentlighet och demokrati, brukarfokus, tillgänglighet och bemötande, politisk styrning och kontroll, ledarskap, ansvar och delegation, resultat och effektivitet, kommunen som arbetsgivare – personalpolitik, ständiga förbättringar samt kommunen som samhällsbyggare.


Kommunkompassen Örnsköldsvik 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkompassen Örnsköldsvik 2015länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2019-11-25

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Margareta Bolinder Sundin Kvalitetsledare
0660 - 881 26
Skicka e-post