Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Arbeta som volontär inom Europeiska Solidaritetskåren

EU-programmet Europeiska Solidaritetskåren ger alla ungdomar inom EU och en rad andra länder möjlighet att arbeta som volontär i två veckor till tolv månader.

Projektet stöds med medel från europeiska kommissionen. MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) är den svenska myndighet som ansvarar för programmet i Sverige. På deras webbplats (se rutan mer information) kan du läsa om:

  • Vilka olika typer av arbeten det kan handla om
  • Hur man gör för att ansöka
  • Hur man hittar lediga volontärplatser
  • Vilka ekonomiska villkor som gäller, med mera

För att du ska få möjlighet att åka och jobba som volontär behöver du en ”sändande organisation” som har rätt att skicka iväg dig. Här fungerar Örnsköldsviks kommun, genom kultur- och fritidsavdelningen, som sändande organisation. Där finns kontaktpersoner som kommer att hjälpa dig på vägen till en volontärplats ute i Europa.

Örnsköldsviks kommun kommer att skicka fem volontärer med starttid under hösten 2019. Blir det fler än fem sökande kommer urvalet att ske med hjälp av intervjuer med de sökande. Det viktiga i din ansökan är att visa att du har en stor vilja, ett engagemang och intresse för det område du ska jobba med, snarare än formella meriter. Du måste kunna hyfsad engelska och/eller det språk som talas i det land du åker till.

Kontakta gärna kommunens kontaktpersoner (se kontaktrutan) så hjälper de dig att hitta rätt databaser med volontärjobb. Där kan du själv se om det finns något intressant jobb för dig och kontakta en mottagande organisation. Hittar du inget själv kan kontaktpersonerna även hjälpa dig att förmedla kontakter.

När du hittat en eller flera volontärplatser du är intresserad av, skriver du lite kort om dig själv och varför du vill bli volontär och mejlar det till: hanna.flemstrom.coleman@ornskoldsvik.se.

Välkommen med dina frågor eller din ansökan!

Sidan uppdaterades

2019-08-21

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Maria Nygren
073-275 40 13
Skicka e-post

Hanna Flemström Coleman
070-361 17 74
Skicka e-post

Du kan också ringa till MUCF och fråga om programmet
010-160 10 00

Ansvarig chef

Anette Eikelboom Sällström
0660 - 880 38
Skicka e-post