Du är här:

Arbeta som volontär inom Europeiska Solidaritetskåren

EU-programmet Europeiska Solidaritetskåren ger alla ungdomar inom EU och en rad andra länder möjlighet att arbeta som volontär i två veckor till tolv månader. Projektet stöds med medel från europeiska kommissionen.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) är den svenska myndighet som ansvarar för programmet i Sverige. På MUCF:s webbplats hittar du all information du behöver om programmet Europeiska Solidaritetskåren.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du till exempel läsa om:

  • Vilka olika typer av arbeten det kan handla om
  • Hur man gör för att ansöka
  • Hur man hittar lediga volontärplatser
  • Vilka ekonomiska villkor som gäller mm.

Det första man ska göra är att hitta en ”sändande organisation” det vill säga, en organisation som har rätt att skicka iväg dig på ett volontärjobb. Det här jobbet slipper du eftersom Örnsköldsviks kommun, genom kultur- och fritidsavdelningen, är en sändande organisation. Vi kommer att hjälpa dig på vägen till en volontärplats ute i Europa - Så blir du volontärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Örnsköldsviks kommun kommer att skicka fem volontärer med starttid under hösten 2019. Blir det fler än fem sökande kommer urvalet att ske med hjälp av de intervjuer vi gör med alla sökande. Det viktiga i den här ansökan är inte formella meriter bortsett från att du måste kunna hyfsad engelska och/eller det språk man pratar i det land du åker till. Däremot är det viktigt att ha en stor vilja, engagemang och intresse för det område man ska jobba med.

Om du är intresserad – börja med att läsa informationen på MUCF:s webbplats. Du kan också ringa till dem för att fråga om programmet på telefon 010-160 10 00.

Du kan hitta volontärplatser på två sätt; du kan själv använda de webbplatser där olika organisationer annonserar sina volontärjobb. Vi kan också förmedla kontakter med partnerorganisationer som vi har i olika länder.

När du hittat en eller flera volontärplatser du är intresserad av kontaktar du oss genom att skriva lite kort om dig själv och varför du vill bli volontär och mejlar det till: hanna.flemstrom.coleman@ornskoldsvik.se.

Du kan också ringa eller mejla oss för att ställa frågor:
Hanna Flemström Coleman: hanna.flemstrom.coleman@ornskoldsvik.se eller 070-361 17 74.
Maria Nygren: maria.a.nygren@ornskoldsvik.se eller 073-275 40 13.

Sidan uppdaterades

2019-08-08

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Maria Nygren
073-275 40 13
Skicka e-post

Hanna Flemström Coleman
070-361 17 74
Skicka e-post

Ansvarig chef

Anette Eikelboom Sällström
0660 - 880 38
Skicka e-post