Du är här:

North Sweden Cleantech

Örnsköldsvik har ett starkt näringsliv, men det finns potential att växa och skapa ännu starkare samarbeten som stödjer utvecklingen av fler och växande bolag inom cleantechområdet. Satsningen North Sweden Cleantech ska stärka våra positioner som ledande inom energi- och miljöteknikområdet.

Satsningen North Sweden Cleantech bygger på företags och offentliga verksamheters samarbeten i Västerbotten och Örnsköldsvik. I satsningen ingår bland annat projektet Future Cleantech Solutions. Det innebär att de cleantechkluster som finns kring Vasa och Karleby ingår i samarbetet.

Satsningen görs för att vi skall positionera oss som ledande inom innovativ energi- och miljöteknik. Det skall även bidra till en hållbar tillväxt i regionen, fler arbetstillfällen, fler och växande företag, fler kommersiellt bärkraftiga produkter och tjänster samt stärkt samverkan mellan akademi, kommun/region och näringsliv.

Vill ni samarbeta med oss?

Vi riktar oss till internationella företag, investerare, politiker och organisationer med intresse för energi- och miljödriven teknikutveckling. Vi riktar oss också till små och medelstora företag och innovatörer där miljö- och energidriven affärsutveckling står i fokus.

Våra erbjudanden:

  • Affärstöd
  • Affärsnätverk
  • Besökprogram
  • Event och mötesplatser
  • Finansieringsguide
  • Marknadsföring
  • Stöd för internationalisering

Vill ditt företag samarbeta med oss? Välkommen att ta kontakt med någon av våra lokala projektledare för mera information.

Finansiering av projekten

Future Cleantech Solutions pågår mellan 2019-2021 och finansieras till 60 procent av interregprogrammet Bothnia Atlantica. Övriga finansiärer är Region Västerbotten, Umeå kommun, Umeå Energi, Örnsköldsviks kommun, Österbottens förbund, Vasek, Merinova, Vasa stad och Kosek i Karleby. Projektägare är Kompetensspridning i Umeå AB.

Projektet Cleaner Growth som har varit en viktig del i satsningen avslutades i december 2018. En ny projektansökan ” North Sweden Cleantech - Framtidens klimatsmarta innovationsplats” med Kompetensspridning i Umeå AB som projektägare väntar på beslut. Detta projekt kommer förhoppningsvis igång 2019-07-01.

Gränsöverskridande samarbete genom Cleantech Kvarken 2018.

Sidan uppdaterades

2019-08-13

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Jon Moraeus
Projektledare
070-314 12 87
Skicka e-post

Linnea Egnor Byström
Näringslivsutvecklare
0660-880 18
Skicka e-post

Mer information

Här kan du läsa mera om projekten och anslutna företag. Vill du samarbeta? Välkommen att kontakta oss.

North Sweden Cleantechs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster