KRAFTTAG - antidopingnätverk

Om antidopingnätverket KRAFTTAG

I Örnsköldsvik finns ett antidopningnätverk vid namn ”Krafttag” sedan år 2010. I nätverket ingår tillsammans med polisen etablerade gym-/träningsanläggningar i Örnsköldsvik, Länsstyrelsen VN VN idrottsförbund och Örnsköldsviks gymnasiums idrottsförening. Nätverket samordnas av kommunens samordnare för brott- och drogprevention. 

Nätverket arbetar aktivt för 100 % REN hård träning utan dopning och droger med hjälp av strukturerat arbete på sin hemmaplan och genom kampanjer och event. Nätverket arbetar tillsammans för att uppnå drogfria miljöer och motverka dopning bland tränande, särskilt bland unga. Detta sker genom att deltagande gym träffas regelbundet, har en antidopningpolicy, handlingsplan och utbildning av gympersonal i anabola androgena sterioder (AAS). Här på CANs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du fakta om anabola sterioder. 

Nätverket KRAFTTAG anordnar också föreläsningar och kampanjer för att öka kunskap och medvetenhet om doping och om de risker den dopade utsätter sig för. Nätverket har en regional styrgrupp (där även landstinget och tullverket finns med) och ingår i det nationella samarbetsprojektet Prevention mot dopning i Sverige (PRODIS). Läs mer om PRODISlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  och se vilka gym som är diplomerade i Örnsköldsvik.

Information om 100 %metoden och om diplomeringPDF finns här.

Klicka dig in på Dopingjourens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att öka dina kunskaper. . Du kan nå dem på 020- 546 987

Ett av nätverket KRAFTTAGs event med Chinnerspark i Oscargallerian

Sidan uppdaterades

2019-01-02

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Birgitta Edin-Westman Samordnare för drogprevention 0660 - 886 32
Skicka e-post

Mer information