Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Viktiga utvecklingsfrågor på agendan när civilministern besökte Örnsköldsvik

Civilminister Ardalan Shekarabi tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Per Nylén under onsdagens besök i Örnsköldsvik.

Civilminister Ardalan Shekarabi besökte under onsdagen 14 augusti Örnsköldsvik. På agendan för dagen stod ett antal besök, bland annat hos statens servicekontor, Rise Processum, Luftfartsverket och Örnsköldsvik Airport. Besöken handlade främst om hur staten kan främja lokal och regional utveckling.

-En spännande dag i fantastiska Örnsköldsvik. Jag har imponerats av den samverkan som finns mellan olika aktörer för att hitta smarta lösningar för nuvarande och kommande utmaningar. Kul att få se det forsknings- och utvecklingsarbete som bedrivs både på flygplatsen och Rise Processum, säger Ardalan Shekarabi.

Det blev även ett besök i stadshuset Kronan där Ardalan Shekarabi möttes upp av bland andra kommunstyrelsens ordförande Per Nylén och kommunstyrelsens vice ordförande Anna-Belle Strömberg.

-Idag har vi haft möjlighet att visa civilminister Ardalan Shekarabi en kommun som ligger i framkant. Vi har även haft möjlighet att föra samtal med ministern om förslaget om nytt kostnadsutjämningssystem och statlig närvaro i hela landet, säger Per Nylén.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2019-08-15