Vandra tillsammans med Kronprinsessan Viktoria i Skuleskogen onsdag den 3 oktober

Foto:Raphael Stecksén

Den 3 oktober kommer Kronprinsessan till Ångermanland för att genomföra sin femtonde landskapsvandring i Skuleskogens nationalpark. Allmänheten är välkommen att följa med på vandringen.

Landskapsvandringen i Skuleskogen beräknas starta cirka kl.11.00 vid Entré Väst och följer stigar via Långtjärnen, Norrsvedjebodarna/Skrattabborrtjärn, Stampberget, Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget, och avslutas vid Entré Syd cirka kl.17.30.

Alla som vill är välkommen att följa med på vandringen, antingen hela vägen eller delar av den. Länsstyrelsens står som värd under dagen och finns på plats för att guida besökare.

– Vi hoppas på ett bra vandringsväder och uppmanar alla som vill följa med att ta med sig vatten och matsäck som räcker under dagen. Bitvis är stigarna mycket branta, så det krävs bra skor och vandringsvana för att hänga med hela vägen, säger Torbjörn Engberg på Länsstyrelsen Västernorrland, chef för Skyddad natur, och en av dem som leder vandringen.

Vandringens syfte
Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider, samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

På Länsstyrelsens webbplats finns mer information om landskapsvandringen i Ångermanland samt program för dagen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2018-10-03