Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Testresenärer fortsätter resa kollektivt

Mer än hälften kommer att fortsätta åka kollektivt efter att 114 medarbetare, från länets kommuner, landstinget, kommunförbundet och trafikverket, fick prova att åka gratis under november 2016.

Kravet för testresenärerna var att de skulle resa kollektivt till jobbet minst tre dagar i veckan, samt föra veckovisa resdagböcker med reflektioner över resandet.

Hela 58 procent av testresenärerna insåg att kollektivtrafiken är ett utmärkt sätt att resa till jobbet.

Testresenärerna svarar i utvärderingen att de är som mest nöjd med förarnas och konduktörernas trevliga bemötande. De svarar också att den främsta fördelen med denna typ av resande är bekvämligheten. Man slipper skotta snö, sopa och skrapa bilen och köra på dåligt väglag. Att resenärerna slipper bilköer och att leta parkeringar, menar många är en av de avgörande faktorerna i valet av färdsätt.

En av testresenärerna vid Örnköldsviks kommun blev intervjuad av Radio Västernorrland. Läs och lyssna gärna på Sveriges Radios webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Initiativet att dela ut reskort till medarbetare i elva offentliga organisationer i Västernorrland, står samverkansprojektet Hållbara resor bakom. Det treåriga EU-projektet ska öka det hållbara resandet, förbättra folkhälsan och minska koldioxidutsläppen.

Aktuelltartikel publicerad av: Maria Isaksson

2017-03-08

 Kontakta oss

Projektledare för Hållbara resor inom Örnköldsviks kommun:

Camilla Åberg
0660-265402

Birgitta Åström
0660-265346

Skicka e-post

Mer information