Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Samiskt förvaltningsområde – vilka rättigheter är viktiga för dig?

Örnsköldsviks kommun ingår i samiskt förvaltningsområde. Detta innebär förstärkta rättigheter för enskilda medborgare och förstärkta förpliktelser för Örnsköldsviks kommun som enligt lag bland annat ska erbjuda samiskspråkig service, förskoleverksamhet och äldreomsorg på samiska. Med hjälp av en enkät genomför Örnsköldsviks kommun nu en kartläggning för ett förbättrat minoritetsarbete. Enkäten vänder sig till dig som har samiskt ursprung.

Vi ser helst att du fyller i enkäten digitalt. Enkäten finns på svenska. Om du önskar fylla i en utskriven pappersversion av enkäten finns dessa att hämta i kommunens reception på Nygatan 16 eller Järnvägsgatan 6. Om du inte kan besvara enkäten digitalt och har svårigheter att själv hämta en pappersenkät, hör gärna av dig så kan vi skicka en pappersenkät till dig.

Senast 29 februari 2020 vill vi ha ditt svar.

Har du några frågor eller funderingar om denna enkät kan du på svenska kontakta minoritetssamordnare Harriet Kuoppa (se kontaktruta).

Mer information och länk till enkäten (samiskt förvaltningsområde)

Tack för din medverkan!

Aktuelltartikel publicerad av: Maria Isaksson

2019-12-16

 Kontakta oss

Harriet Kuoppa
Minoritetssamordnare
0660-88573
Skicka e-post