Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Rejält snöoväder drar in över Västernorrland

Ett omfattande snöoväder väntas dra in över länet under onsdagskvällen, med bland annat stora trafikstörningar att vänta.

Under onsdag kväll 31 januari och torsdag 1 februari väntas stora snömängder i länet. Kraftiga vindar gör att det bildas drivor och snörök. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för Västernorrland och kusten verkar bli värst drabbat. Mest snö kommer under torsdag, ända upp till 60 centimeter, lokalt kan det bli ännu mer.

Inställda eller försenade tåg, bussar och flyg är tänkbara konsekvenser av snöfallet. På Din Turs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns information om vad som gäller i kollektivtrafiken.

Örnsköldsviks kommun har förstärkt resurserna för att i möjligaste mån prioritera snöröjning längs kommunala vägar där skolbussar går samt större vägar som Modoleden, Domsjövägen, Arnäsvägen och Järvedsleden. Det innebär att plogning i villaområden kan komma senare än vanligt.

Skolorna i Örnsköldsvik
Skolorna i Örnskölsviks kommun kommer att hålla öppna som vanligt om inget annat meddelas. Eftersom snömängd och framkomlighet kan variera från plats till plats fattas beslut lokalt för varje skola.

Om du måste ut i trafiken
Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att inte ge sig på vägarna om det inte är nödvändigt. Om du måste ge dig ut i trafiken, håll avståndet och anpassa hastigheten efter väglag. Ifall du blir stående är det bra att du har med dig mobiltelefon, vatten, filt och varma kläder, frukt eller annat. Se till att ha ordentligt med bränsle i bilen för att kunna hålla bilen varm. Håll dig uppdaterad om trafikläget på Sveriges Radio P4. Du kan också följa läget efter vägarna Trafikverkets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Beredskap för strömavbrott
Det kan bli strömavbrott till följd av ovädret. Se gärna över vad du har hemma för att klara ett strömavbrott. Tappa upp vatten i flaskor, se till att ha ljus och ficklampor tillgängliga samt batterier till radion. Och glöm inte att ladda din mobil.


Aktuelltartikel publicerad av: Helén Sahlin

2018-01-31

 Kontakta oss

Jonas Hägglund
Tjänsteman i beredskap
Brand- och säkerhetsavdelningen
0660 - 787 50
Skicka e-post