Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Regnbågsveckan 2019 - vecka 47

Välkommen till Regnbågsveckan 18-24 november 2019!

I mer än 10 år har vi i Örnsköldsvik årligen arrangerat Regnbågsveckan som en gemensam manifestation för att skapa ett öppnare samhälle som inte är slutet och fördomsfullt - en fördomsfri miljö där alla människor accepteras på lika villkor.

Ett Örnsköldsvik som är öppet och välkomnande kommer att locka nya invånare som vi så väl behöver för att skapa en plats som sjuder av liv. Våra verksamheter, både inom näringsliv och offentlig sektor, behöver kompetens för att kunna fortsätta utvecklas och i öppenheten finns en del av svaret.

Sedan år 2005 har vi i Örnsköldsvik samarbetat för att under en vecka per år särskilt lyfta HBTQ-frågor runt om i kommunen. Kommunen samordnar och sammanställer aktiviteter som sker under veckan kopplat till öppenhet och allas lika värde.

Regnbågsmärkning
Många har redan regnbågsmärkt sin verksamhet genom åren, genom att sätta upp regnbågsflaggan på arbetsplatsen och vi erbjuder er möjlighet att göra detsamma genom att beställa flaggan som klistermärke utan kostnad. Det har betydelse att vi tillsammans visar att vi står för ett öppet och fördomsfritt Örnsköldsvik.

Program 2019öppnas i nytt fönster

Regnbågsmärkningöppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Charlotte Westberg

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Ann-Sofie Mattebo
Samordnare Regnbågsveckan
Utvecklingsstrateg
0660-886 31
Skicka e-post