Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Örnsköldsviks kommun är kranmärkt

Den 22 mars firas Världsvattendagen, en dag som sätter fokus på betydelsen av rent vatten. Som ett led i ett miljömedvetet arbete och för att uppmärksamma tillgången på bra dricksvatten blir Örnsköldsviks kommunkoncern i samband med detta kranmärkt. Det innebär att kranvatten kommer att gälla vid kommunarrangerade event, konferenser, seminarier och sammanträden och att flaskvatten inte kommer att serveras.

-Örnsköldsviks kommun har ett bra och gott dricksvatten som är både lokalproducerat, billigt och bra för miljön. Genom kranmärkningen vill vi visa att Örnsköldsviks kommun tar ställning för en bättre miljö och hoppas att även fler ska inspireras att använda kranvatten, säger Marianne Dahlbäck, miljöstrateg, Örnsköldsviks kommun.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning från Svenskt vatten för företag och verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten.

Vattenfakta

Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvatten är alltid lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.

Läs mer om Kranmärkt och hur du kan göra för att kranmärka din verksamhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Världsvattendagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall