Nytt nummer av Nolaskogs

Framsida Nolaskgs 3, röjningsarbete

Höstnumret av kommunens informationstidning Nolaskogs är på väg ut till hushållen. Där bjuder vi på en blandning som spänner från översiktsplanering och byggregler till metodutveckling i förskolan.

I serien ”Mitt jobb” möter du en av de kommunvägledare som dagligen tar emot samtal och frågor som kommer till kommunens kontaktcenter. En annan medarbetare som berättar om sitt uppdrag är kommunens nya minoritetssamordnare. Läs också vad som motiverat två personer att ställa upp som viktig resurs inom räddningstjänstens deltidsstyrka. Vidare berättar vi om satsningen på naturnära jobb som har bidragit till att arbetssökande kommit ut i jobb och att meningsfullt arbete blir gjort.

Ett jättejobb har också många driftiga personer gjort när de tagit sina affärsidéer vidare och nu driver egna företag. Läs om hur BizMaker kan fungera som stödjande part för den som vill testa möjligheter eller utvecklas mot en ny marknad.

Vi ger vidare en kort avstämning om hur arbetet i kommunens Bygdsam-grupper har förflutit det första året. Vi berättar också om det förslag till fördjupad översiktsplan för centralorten som nu är ute på samråd och där alla kommuninvånare har möjlighet att lämna sina synpunkter.

På tidningens sista sida hittar du programmet för årets psykevecka som går av stapeln 5-11 november. Glöm inte att nominera en hängiven medmänniska till kommunens SOL-stipendium, kriterierna hittar du i Nolaskogs.

Vi hoppas att du ska hitta något av intresse i denna blandning!

Nolaskogs delas ut till kommunens alla hushåll och finns även som tillgänglighetsanpassad pdf-fil här på webbplatsen.

Nolaskogs nr 3PDF

Arkiv tidigare utgåvorAktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2018-10-11