Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nytt nummer av Nolaskogs

Nolaskogs framsida, barnfamilj ute i naturen

Sommarnumret av kommunens informationstidning, Nolaskogs, är på väg ut till hushållen. Denna sommar kanske många kommer att tillbringa mer tid i närområdet. Varför inte passa på att besöka något av de utflyktsmål som kommunens bygdsamgrupper varit vänliga att tipsa om i Nolaskogs?

För skollediga barn arrangeras diverse aktiviteter i samverkan mellan kommunen och föreningslivet. Ett smakprov på utbudet finns i tidningen och många fler aktiviteter finns på webben, kolla in ornskoldsvik.se/lov.

Tips på sommarläsning för regniga dagar eller slappa stunder i solen får vi av bibliotekarien Izabelle, som också porträtteras i serien "Mitt jobb i kommunen".

Några av inslagen berör coronapandemin. Du kan läsa om hur äldreomsorgen möter smittan och det samtalsstöd som erbjuds äldre och anhöriga som känner oro för covid-19. I coronans spår uppmärksammas en ökad risk för våld i nära relationer. Kommunens resurscentrum mot våld berättar om viket stöd som finns, såväl för de utsatta som de som begår handlingarna.

För att återgå till lite gladare ämnen, finns även inslag om projekt för blommande ängar och en lyckad upprustning i fiskeläget på Grisslan.

Redaktionen önskar alla en skön sommar där vi visar extra omtanke om varandra!

Nolaskogs delas ut till kommunens alla hushåll och finns även som tillgänglighetsanpassad pdf-fil här på webben. Det går också att få Nolaskogs som taltidning via region Västernorrlands inläsningstjänst.

Aktuellt nummer av NolaskogsPDF

Arkiv, tidigare utgåvor


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2020-06-18

 Kontakta oss

Nolaskogs redaktion
Skicka e-post