Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nytt nummer av Nolaskogs

Omslaget visar skoleveer i samarbete

Sommarnumret av kommunens informationstidning Nolaskogs är på väg ut till hushållen. Det innehåller som vanligt en bred blandning av ämnen. Vi ger dig bland annat tips på sommarevenemang och vandringsstråk dit du kan ta dig med kollektiva färdmedel. Vill du själv ordna ett arrangemang, kanske en loppis eller en fest, och söker en lämplig plats i stadskärnan kan projektet ”Ta plats i Övik” vara av intresse. Mer om det hittar du i tidningen.

Sommarlovet är här men till hösten möts de igen – eleverna från Sörlidenskolan och Höglandskolan som under våren bekantat sig med varandra inför terminsstart på Höglidenskolan. Läs om hur elever och lärare på kommunnes helt nya högstadieskola påbörjat teambygget.

Något sommarlov blir det däremot inte för de unga entreprenörer som ska driva friluftscentralen och Nyängets havsbad. Möt några av ungdomarna som med höga ambitioner och kreativa idéer ger sig in i fritids- och besöksnäringen.

En annan ny verksamhet som ser fram emot hösten och hoppas att få möta många föräldrar och barn är medarbetarna på Fröja familjecentral. Vi berättar om vad familjecentralens öppna förskola har att erbjuda.

I serien Mitt jobb får du möta miljöinspektören Minna som arbetar med livsmedelskontroll. Under sommaren håller hon och hennes kollegor ett särskilt vaksamt öga på temperaturer där livsmedel förvaras. Det känns bra när uteserveringar och glass lockar som allra mest.

En riktigt skön sommar önskar vi våra läsare!

 

Nolaskogs delas ut till kommunens alla hushåll. Här på webbplatsen hittar du tidningen som tillgänglighetsanpassad pdf.PDF

Nolaskogs går också att få som taltidning via Region Västernorrlands inläsningstjänst.

Arkiv, tidigare nummer och separata artiklar ur Nolaskogs.

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2019-06-14