Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nytt nummer av Nolaskogs

Framsida Nolaskogs nr 1

Nu kommer årets första nummer av kommunens informationstidning Nolaskogs. I den bjuder vi på några glimtar från det nya vård- och omsorgsboendet i Själevad där de första hyresgästerna flyttar in i april. Serien ”mitt jobb i kommunen” ger denna gång en inblick i två sjukgymnasters vardag.

Vi berättar om initiativen Politikerlunch och Inflytandecafé där förtroendevalda möter skolelever för att få de ungas perspektiv på olika samhällsfrågor. Ökat inflytande ska också den finska minoriteten få i och med att Örnsköldsviks kommun från och med 1 februari ingår i finskt förvaltningsområde. Läs om en stärkt ställning för det finska språket och den finska kulturen.

Du hittar också tips på aktiviteter inför det stundande sportlovet. Den som har svårt att välja i utbudet, eller vill maximera vintersportandet, kan med fördel besöka friluftsdagen i Mellansel 7 mars. Där erbjuds en mängd prova-på-aktiviterer. Apropå friluftsliv och hälsosamma aktiviteter står kommunens LSS-boenden i startgroparna för ett projekt som ska stimulera de boende till mer hälsosamma vanor.

Funkisveckan är en återkommande och angelägen vecka. Den 19-23 mars har alla möjlighet att öka sin kunskap om olika funktionsnedsättningar. I år erbjuds dessutom fler inkluderande aktiviteter än tidigare. Programmet hittar du i Nolaskogs.

Nolaskogs skickas ut till kommunens alla hushåll. Den går också att få som taltidning. Här på webben finns tidningen som tillgänglighetsanpassad pdf. 

Nolaskogs 1. 2018PDF

Arkiv, tidigare nummer


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2018-03-01