Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nu finns teckenspråkig information på webben

Webbsida med teckenspråksfilmer

 

Örnsköldsviks kommun förbättrar tillgängligheten till information via webbplatsen ytterligare ett steg. Nu går det att ta del av grundläggande information om kommunens service och verksamhet på filmat svenskt teckenspråk.

– I grunden handlar det om demokrati, att möjliggöra för så många som möjligt att hålla sig informerade och vara delaktiga i samhället. Teckenspråket är döva personers förstaspråk och skiljer sig i uppbyggnad jämfört med svenskt skriftspråk. Som del i den offentliga sektorn har kommunen ett särskilt ansvar att skydda och främja svenskt teckenspråk, säger kommunens kommunikationschef Helén Sahlin.

Det teckenspråkiga urvalet, som beskriver såväl platsen som kommunens organisation och verksamhet, är framtaget i samråd med Örnsköldsviks Dövas Förening.

Förutom teckenspråk erbjuder kommunens webbplats grundläggande information på lättläst svenska och på ett tiotal främmande språk. Det finns även en lyssna-funktion för att få webbtexten uppläst. Samtliga tillgänglighetsfunktioner nås via sidhuvudet på kommunens webbplats, www.ornskoldsvik.se.

Här hittar du en direktlänk till samlingssidan för teckenspråksfilmer.

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2017-01-17