Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kommunens kvalitetsarbete presenterades på stor mässa

Örnsköldsviks kommuns kvalitetsarbete hade en stor del av kommun- och myndighetssveriges blickar på sig igår, 14 november, när kommunstyrelseordförande Glenn Nordlund presenterade kommunen och deltog i ett panelsamtal under Kvalitetsmässan i Göteborg. Örnsköldsviks kommun var en av de nominerade till utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun 2017 som går till den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande.

Det är tredje gången som Örnsköldsviks kommun deltar i Kommunkompassen, Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) utvärdering av svenska kommuners kvalitetsarbete. Mellan de två första mätningarna 2013 och 2015 gjorde Örnsköldsviks kommun enligt SKL en ovanligt kraftig klättring och har nu alltså gjort ytterligare en förbättring och blivit nominerad.

– Samverkan, långsiktighet och handlingskraft är tre viktiga faktorer bakom framgångarna, säger Glenn Nordlund. Det är också det som gjort att vi nu kan blicka tillbaka på 20 års utvecklingsarbete av eldsjälar både inom organisationen och bland Örnsköldsviksborna.

– Våra starkaste områden i Kommunkompassen är de som handlar om offentlighet och demokrati, samhällsbyggande och politisk styrning och kontroll, säger Andreas Ahlm, kvalitetsledare i Örnsköldsviks kommun. Vi har nått ganska långt i att skapa en kultur där ständiga förbättringar är arbetssättet som gäller, och därmed finns det förstås alltid mer att göra.

Örnsköldsviks nominering delades med Helsingborg, Tyresö, Upplands Väsby, Vallentuna och Västerås och granskades av en expertgrupp från SKL, Sveriges kommuner och landsting. Vinnare blev Helsingborgs kommun.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2017-11-15