Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Framtidsforum – öppen dialog om Örnsköldsviks utveckling

Framtidsforum är ett nytt grepp där Partnerskapet för Örnsköldsviks utveckling, Världsklass Örnsköldsvik, bjuder in allmänheten att dela med sig av sina tankar om platsens utveckling, framtida mål och visioner. Framtidsforum arrangeras som ett öppet möte där privatpersoner och företrädare för organisationer och företag kan lyfta frågor de tycker är viktiga.

Vid det allra första framtidsforumet, 23 mars, presenteras en färsk omvärldsanalys för Örnsköldsvik samt föreläsningar med anknytning till temat ”Mål för Örnsköldsviks utveckling”. Deltagarna kan också välja att engagera sig i olika workshops för att utveckla sina idéer tillsammans med andra.

Det som kommer fram under Framtidsforum 2017 kommer att utgöra en del av det underlag som styr fortsatt inriktning för utvecklingsarbetet ”Världsklass Örnsköldsvik”.

– Engagemanget från allmänhet, privat och offentlig verksamhet har varit betydelsefullt igenom hela den utvecklingssatsning som startade som Vision 2008 för snart 20 år sedan. Med Framtidsforum bjuder vi nu in brett med en önskan om att många ska fortsätta att medverka till Örnsköldsviks utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund.

Framtidsforum kommer att bli ett återkommande arrangemang. Intresset inför premiäromgången har varit stort. Över 100 personer har möjlighet att delta och de platserna är nu fyllda. Arrangemanget går dock att följa live via kommunens You Tubekanal och den som vill göra inspel och kommentarer kommer att kunna göra det via Twitter.

Framtidsforum arrangeras torsdag 23 mars, kl. 18-21 i stadshuset Kronan i Örnsköldsvik. Det är nu fullsatt, men du kan följa hela arrangemanget på webben via Youtube och ställa frågor på Twitter under #framtidsforum.

Följ arrangemanget här via Youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Programmet finns här på webben.Aktuelltartikel publicerad av: Helén Sahlin

2017-03-23