Digital lunch - ny service för riskgrupper

Med anledning av coronaviruset och de begränsningar det medför personer som tillhör riskgrupper har kommunen tillsammans med näringslivet startat ett unikt samarbete. Syftet är att erbjuda personer som tillhör riskgrupper digitala samtal och hemleverans av lunchlådor från lokala restauranger. Genom samarbete med CoreIT får man låna en surfplatta som är uppkopplad och klar att användas för videosamtal. Det blir även möjligt att ta del av kulturinslag digitalt.

-Vi vill förenkla för riskgrupperna att hålla sig hemma och ge extra guldkant på vardagen. Det här initiativet är en möjlighet att minska den sociala isoleringen, öka den digitala tillgängligheten och delaktigheten och samtidigt stödja det lokala näringslivet, säger kommunstyrelsens ordförande Per Nylén.

Från och med onsdag 22 april påbörjas initiativet Digital lunch och fungerar metoden bra kommer kommunen att gå ut med tjänsten bredare.

Är du eller någon i din närhet intresserad att delta i Digital lunch? Läs mer och anmäl dig här eller kontakta Kontaktcenter på telefon 0660-88460 för anmälan. Anmälan sker enligt principen först till kvarn.

Lunchlådan kostar 100 kr, övrig service är kostnadsfri. Betalning sker via Swish.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2020-05-11