Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Visning och stadsvandring för skolklasser

Örnsköldsviks museum och konsthall är alltid öppet för skolklasser, även utöver öppettiderna och erbjuder kostnadsfria visningar av utställningar. Kontakta museet för att boka guidad visning eller besök. Var ute i god tid för att hitta en tid som passar er bäst och för att undvika att flera klasser är på plats samtidigt i utställningarna.

Museet erbjuder även stadsvandringar om Örnsköldsviks historia för skolklasser. Under vandringen får du veta om Örnsköldsviks historia, hur staden kom till och har utvecklats. Turen är bäst att göra på morgonen då det är den lugnaste tiden i staden. En vandring tar ungefär 45 minuter.

Nolavondautställningen är en av museets basutställningar och passar att besöka för en skolklass. Under en guidad tur av utställningen ges först en introduktion på cirka 10–15 minuter och sedan får eleverna själva utforska och ta sig an de uppgifter som utställningen erbjuder. Utställningen är öppen hela året.