Länk till startsidan
Ett fotografi på Bill Olsson, han har grått skägg, glasögon och keps. I bakgrunden syns målningar.

Ett resande teatersällskap på villovägar

Brynge konsthall visar upp teckning och måleri som bjuder på rytm, timing och temperament.

Här möter vi både ett högt intensivt tempo och det lågmält viskande. De stora expressiva bilderna är sprungna ur det intuitiva, skapade på gehör som improvisationsjazz. Under processen kommer även verkens titlar till Bill, titlar som föder bildens verkliga innehåll och som ofta har en underton som lurar betraktaren att själv leta sig in i bilderna.

Ett resande teatersällskap på villovägar. Vilka är de? Vart är de på väg? Det vet vi inte. Men vi vet att de kommer till Brynge kulturområde lagom till Vitsippans dag.

Bill Olson kommer själv finnas på plats under öppethållandet, och att samtala med honom om konsten kommer ge besökaren ytterligare en dimension av konsten.

Om Bill Olson

Bill Olson är född 1950 i Köpmanholmen. Hemma fanns musiken och rytmen, som la grunden till Bills konstnärskap. Han säger själv att han är ”född med teckningen i kroppen” och som bildkonstnär, konceptkonstnär och artist har han levt med konsten och måleriet i mer än 50 år.

Sedan Brynge konsthall öppnade 2002 har Bill återkommande fått frågan, men inte förrän nu har tiden varit rätt.

Öppet i Brynge konsthall

  • Onsdagar, lördagar och söndagar 19 maj–2 juni 2024
  • Vernissage vitsippans dag söndag 19 maj klockan 12–15
  • Onsdagar klockan 17–19
  • Lördagar och söndagar klockan 12–15

Om Brynge konsthall

I Brynge kulturområde samlas hela den Ångermanländska rikedomen på en och samma plats. Här kan du besöka delar av vår tidiga industrihistoria. En av de industrihistoriska byggnaderna är den gamla kraftstationen, där du hittar Brynge konsthall på den övre våningen.

Publicerad: