Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

SV/V - gråskala, kolsvart och kritvitt

Omfamna hösten och frossa i gråskala och svartvitt! Glömda pärlor ur magasinens dunkel, spännande inlån och ett sagolikt nyförvärv!

Utställningen öppnar 10 september kl 12.

I tider där gråskala och minimalism dominerar våra bostäder och inredningsideal fortsätter önskemålen kring offentlig konst handla om raka motsatsen. ”Något med färg, något glatt!” blir ofta svaret då chansen att önska och välja finns. Kvar i magasinens dunkel står den svartvita grafiken, blyertsteckningarna, måleriet och en och annan skulptur. Och det beror knappast på att konsten brister i kvalité eller uttryck, snarare tvärtom!

Just i kontrasten mellan svart och vitt eller i gråskalans valörer kan det vackra eller fula, den perfekta linjen eller materialkänslan få fritt spelrum. Vad överträffar variationsrikedomen i den svartvita grafiken eller känslan och närvaron i riktigt bra fotokonst? Aldrig blir mötet mellan luft och vatten så definitivt som i en svartvit linjeteckning av en havshorisont. Och visst är svart glas helt magiskt! Liksom den oslagbara upplevelsen av ett enda monokromt penseldrag som säger allt.


Publicerad: