Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Thomas Neuendorffs bildvärld

Unik möjlighet att kliva in i en konstnärs bildvärld.

Plats: Brynge konsthall
Tid: 11-25 september, onsdag, lördag och söndag kl 11-15
Vernissage: 11 september kl 12

 

”Totte har varit med ett tag. Han har hunnit lägga sina ömsinta penseldrag i Edith Piafs sinnliga och spruckna klanger och värkande händer. Han har med färg på fingertopparna berättat om Amadeo Modiglianos sjuka lungor fyllda av mejseldamm och smekt fram sina egna versioner av Modis långhalsade damer. Han har dykt i Karin Boyes vemod och känsliga poesi, han har målat sig in i Sigrid Hjerténs rafflande kolorism och psykiska ohälsa. Ja listan kan göras lång.” /Kristina Ståhlnacke

Thomas Neuendorff är en av Örnsköldsviks folkhögskolas namnkunniga konstnärer. Många har mött hans konst genom Kulturskaparnas utställningar på bland annat Rådhuset, men nu ställer han för första gången ut i Brynge konsthall.

Thomas konst går i en naivistisk ton och här får du möjligheten att möta den i eget majestät. Utställningen består av ett hundratal tavlor och är en unik möjlighet att kliva in i en konstnärs bildvärld och förundras över den kreativitet och skaparglädje den rymmer.

”Med den här utställningen går Thomas på knock”, säger Anders Thorsén, kulturutvecklare vid Örnsköldsviks kommun. ”Besökarna kommer häpna! Ingen kan vara förberedd på det som möter en i Konsthallen. Det är en utställning som får en att häpna och förundras.”

Tips! Gör en lunchutflykt - ta med picknickkorg, besök utställningen och passa på att strosa runt i vackra Brynge kulturområde!

Boka visning
Grupper kan boka visning utanför öppettider.

Kontakta Anders Thorsén:
e-postadress: anders.thorsen@ornskoldsvik.se
telefon: 070-388 08 43

Om Kulturskaparna
Kulturskaparna är en kurs vid Örnsköldsviks folkhögskola för personer med intellektuell funktionsvariation. Kursens mål är att bland annat stärka deltagarens förmåga till självständighet, självförtroende och tillgång till kulturen både som utövare och konsument.

Under åren har man arbetat med förebilder som bland andra Beppe Wolgers och Tove Jansson.

Kontakta Kristina Stålnacke för mer information om kursen Kulturskaparna:
Telefon: 070-279 55 37
E-postadress: kristina.stahlnacke@rvn.se

Publicerad: