Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Bilden visar tavlor av Max Book och Ingvar Sjöberg

Till vänster, Max Book och till höger Ingvar Sjöberg

Triennalen – Max Book och Ingvar Sjöberg

11 juni-27 augusti

Vernissage 11 juni kl 12

Om Triennalen

Triennalen arrangeras av Konstfrämjandet i samarbete med länets kommuner och konsthallar. Totalt medverkar 33 konstnärer, alla med anknytning till Västernorrland. Utställningens curator Björn Norberg har valt temat ”vind” för Triennalen. Vinden är en tydlig symbol för riktningar, både framåt och bakåt. Vi har medvind eller motvind och luft under vingarna.

På Örnsköldsviks museum & konsthall visar Max Book och Ingvar Sjöberg måleri, installation och digital media - datorgrafik, bild och animationer.

 

Om utställningen

Det lokala verkar vara en storhet som i dagens läge känns brännhet. Det är i och för sig inget som man har anledning att förvånas över. Människan själv utgör ju en slags lokal. En mobil lokal, som i och för sig inte behöver vara lika mobil om man har tillgång till en mobil…

Behöver då denna lokal försvaras? Ja, fråga den gubbe som hittar ett svartbygge uppfört på sin egen mark.

Ett minitorn.

Gubben kan känna sig kränkt.

I en helt globaliserad värld skulle kränkthet behöva vara en okänd känsla.

En knepighet som skulle kunna bli svår att lösa.

En försvarsborg och ett par målningar som kan skapa en virvelvind av känslor, om man skjuter på dom med puck.

Runt hela härligheten slingrar sig ett digitalt broderi där Brita Kajsa Karlsdotter har ett ord med i laget. Sömnaden är ömsom harmonisk och ömsom stridslysten. I trådhärvorna skymtas sånt man rår över och sånt man inte kan göra något åt.

Presentationer

Ingvar Sjöberg är född 1956. Han är uppvuxen i Gottne nordväst om Örnsköldsvik och har kvar släktgården där, han bor på Kungsholmen i Stockholm. Ingvar Sjöberg har vid sidan av sitt konstnärskap arbetat inom design- och teknisk forskning tagit som sin uppgift att lyfta värden från konsten in i andra discipliner. Artistic Director, DAC, Stockholms universitet.

Max Book är född 1953 i Österforse nära Långsele och uppvuxen i Bollstabruk. Han bor i Kolartorp, Handen, strax söder om Stockholm. Max Book varit verksam som konstnär i 50 år och är en av Sveriges mest kända målare. Professor emeritus i måleri.

Mer information

www.triennalen.se Länk till annan webbplats.

www.konstframjandet.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: