Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Du är här:

Aktuella och kommande utställningar

24 november
2022

Närskapat - med händerna formar vi framtiden

24 november 2022 - 11 februari 2023 Vernissage: lördag 26 november kl 12:00. Ulla S Persson, slöjdare och konsthantverkare, berättar om slöjdens betydelse för människan.

12 november
2022

Matka yli Itämeren/En resa över Östersjön

Visas 12 november-17 december Den moderna finländska barnboken är livskraftig och innovativ. Under de senaste decennierna har månget originellt och stilsäkert konstnärskap vuxit fram och etablerat sig även internationellt. Därmed byggs det också vidare på arvet efter Tove Jansson och den makalösa bild- och textvärld hon introducerade 1945. I utställningen ”Matka yli Itämeren/En resa över Östersjön” presenteras ett axplock ur denna rika barnboksskörd.

1 juli
2021

i nöd och lust

Bröllop — här berättas om nattfrieri, friargåvor och det ångermanländska gåvosystemet, fästfolk, danspeng och annat som hört bröllop till.

24 mars
2020

Nolavonda - historiesamlarna

Här får du leka i och med vår historia. Det finns uppbyggda autentiska miljöer ur Örnsköldsviks kommuns historia, den äldsta är från 1820-tal och den yngsta är från 1920- tal. I de här miljöerna får du ta i och leka med allt.