Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Du är här:

Aktuella och kommande utställningar

25 maj
2022

Triennalen – Max Book och Ingvar Sjöberg

11 juni-27 augusti Vernissage 11 juni kl 12 Om Triennalen Triennalen arrangeras av Konstfrämjandet i samarbete med länets kommuner och konsthallar. Totalt medverkar 33 konstnärer, alla med anknytning till Västernorrland. Utställningens curator Björn Norberg har valt temat ”vind” för Triennalen. Vinden är en tydlig symbol för riktningar, både framåt och bakåt. Vi har medvind eller motvind och luft under vingarna. På Örnsköldsviks museum & konsthall visar Max Book och Ingvar Sjöberg måleri, installation och digital media - datorgrafik, bild och animationer.

25 maj
2022

Ljuset

21 juni – 31 oktober Utställningen Ljuset. är en hyllning till de unika ljusförhållanden som råder på våra nordliga breddgrader. Och till dem som drabbats av det. Genom rummen löper den evinnerliga, fascinerande, mystiska, besvarade och obesvarade frågan Vad gör ljus? som röd tråd. Den utforskas genom fysikers, filosofers, poeters, etnologers och konstnärers ögon – i hur de sett ljuset, och manifesterat det. Vi får bland annat möta tidigare ohängda målningar av den atmosfäriska sanningsskildraren Vera Frisén, ta del av Gunnar Erkners enastående arbete med att teckna luft, och bländas av Örnsköldsviks egen Zorn: Hugo Almgren.

1 juli
2021

i nöd och lust

Bröllop — här berättas om nattfrieri, friargåvor och det ångermanländska gåvosystemet, fästfolk, danspeng och annat som hört bröllop till.

31 maj
2021

Dra åt skogen!

I utställningen Dra åt skogen tittar vi på friluftslivets historia. Skogsvistelsen har gått från nödvändig till nöje, promenaden från transport till rekreation och svampplockning från överlevnad till inlägg på sociala medier.

24 mars
2020

Nolavonda - historiesamlarna

Här får du leka i och med vår historia. Det finns uppbyggda autentiska miljöer ur Örnsköldsviks kommuns historia, den äldsta är från 1820-tal och den yngsta är från 1920- tal. I de här miljöerna får du ta i och leka med allt.