Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Herrgårdsparken

Herrgårdsparken i Köpmanholmen är en natur- och konstpark mitt i navet av High coast art valley. Ett populärt besöksmål för alla åldrar. Här möter orörd natur den anlagda parkmiljön, i kombination med konst, djurliv och spår av industrihistoria. En del av parken kallas ”Barnens världs” där du kan göra många spännande upptäckter. Spana efter både småfolk och stora troll. I parken hittar du även en önskebrunn, allé och brygga, en fjärilsrabatt och försöksodling.

Vill du gå runt hela parken tar promenaden ungefär en timme. Längs promenadstråket finns bänkar och grillplatser. Kommer du med båt kan du angöra vid Herrgårdsparkens brygga via Sanningssundet.

Herrgårdsparkens historia är spännande och tar oss flera hundra år tillbaka i tiden. I hela parken finns historien om sågverksindustrin, herrgården, parken och familjen Hedberg presenterad i text och bild. I anslutning till Herrgårdsparken finns också Bruksmuseet som drivs av Nätra Hembygdsförening, där du får än mer information om industrin- och brukssamhället.

Konsten i parken

Guidade turer

Nätra hembygdsförening erbjuder på uppdrag av Örnsköldsviks kommun kostnadsfria guidade turer dagtid under sommaren. Hitta mer information på Nätra hembygdsförenings webbplas. Länk till annan webbplats.

Ringarbönninga

I anslutning till parken finns Ringarbönninga som har öppet sommartid. Aktuella öppettider hittar du på Nätra hembygdsförenings webbplats. Länk till annan webbplats.