Länk till startsidan

Skyttis spårområde och spårkort

På Skyttis finns fina spår för nybörjaren, motionären och tävlingsåkaren att nyttja året om. Spårområdet på Skyttis erbjuder 1 mil elbelyst spår och 7 kilometer asfaltbelagt spår. Elljusspåret och asfaltsspåret prepareras med konstsnö under vintersäsongen när vädret tillåter. Alla spår prepareras för både fri och klassisk stil.

Skyttis konstsnöanläggning ger tidigare start på skidsäsongen och även en förlängd säsong. För att kunna sköta underhåll och hålla en bra kvalitet på spåren tar kommunen ut en avgift för skidspår samt asfaltsbanan för rullskidåkning.

För att få åka på spårområdet måste du köpa ett spårkort. Du kan köpa dagkort genom att swisha eller köpa 5-dagarskort, säsongskort,årskort och ersättningskort via e-tjänsten eller vid något av följande försäljningsställen:

 • Kontaktcenter, Stadshuset Kronan, Järnvägsgatan 6. OBS! Endast kortbetalning
 • Paradiset, Lasarettsgatan 15
 • ICA Kvantum i förbutiken, Ångermanlandsgatan 24
 • Intersport, Hamngatan 13
 • Stora COOP i förbutiken, Hästmarksvägen 6

Sommarsäsongskortet gäller 1 juni - 31 oktober.
Årskortet gäller 1 juni - 31 maj.
Vintersäsongskortet gäller 1 november - 30 april.

Barn och ungdomar upp till och med 17 år använder spårområdet gratis. Det gäller även ungdomar som studerar vid gymnasieskola.

Swisha avgiften för dagkort till 123 539 35 74 samma dag som du ska använda spåret. Markera din betalning med "skyttisdag".

Företag som har verksamhet för grupper på Skyttis ska boka och betala gällande hyror och avgifter för sina träningstillfällen. Bokning sker via lokalbokningen@ornskoldsvik.se eller 0660-881 14. Företagen faktureras i efterhand.

Friskvårdsbidrag via Epassi

Om din arbetsgivare använder Epassi behöver du göra ditt köp via Epassis webbplats eller app för att nyttja ditt friskvårdsbidrag. Få åtkomst till dina förmåner genom att besöka Epassis webbplats eller ladda ner Epassis app. Länk till annan webbplats.

Öppettider för Skyttis spårområde är kl 06:00–22:00. Under denna tid är belysningen i elljusspåren tänd. Övrig tid är spåren stängda för preparering.

Du kan träna med draghund i spåren 2,5 km och 5 km, måndag - fredag klockan 06:00–17:00 och måndag, onsdag och lördag klockan 19:00–22:00. Hundar i spåret är i övrigt inte tillåtet. Vill du promenera med din hund i området är du välkommen till vinterpromenaden.

Servicebyggnaden på Skyttis tillhandahåller toaletter.

Parkering finns på Skyttis och vid Varggropen, intill kartbanan.

Det är inte tillåtet att gå i skidspåren. På vintern är du välkommen att promenera i preparerade gåspår.

Dessutom finns Bonäsetspåret, ett elbelyst anslutningsspår från Alneskolan på 2,1 kilometer.

Skidspåren sköts av Hägglunds SK Ski Team på uppdrag av kommunen.


Prislista spårkort Skyttis


Barn och ungdomar* till och med 17 år

Studerande, pensionär** 65 år och äldre

Övriga 18-64 år***

Företag med träningsverksamhet****

Rullskidbanan

Dagskort

gratis

20 kr

30 kr

40 kr per person

5-dagarskort

gratis

60 kr

80 kr


Säsongskort

gratis

200 kr

300 krLängdskidor

Dagskort

gratis

50 kr

60 kr

60 kr per person

5-dagarskort

gratis

100 kr

150 kr


Säsongskort

gratis

400 kr

600 krÅrskort

gratis

500 kr

800 krFörlorat kort


Hänvisas till Stadshuset Kronan

Hänvisas till Stadshuset Kronan


* Gäller även ungdom som studerar på gymnasieskola. Du som är student ska kunna visa upp studentlegitimation i form av fysiskt kort eller i Mecenat eller i Studentkortets app. Du ska även kunna visa upp giltig ID-handling.

** Du som önskar pensionärspris och har fyllt 65 år ska kunna visa upp en giltig ID-handling. Har du ännu inte fyllt 65 år behöver du kunna visa upp en giltig ID-handling och något av följande alternativ: Pensionärsintyg från Pensionärsmyndigheten eller motsvarande myndighet i annat land. Giltigt intyg om sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning från Försäkringskassan eller motsvarande myndighet i annat land.

*** I samband med barn- och ungdomsaktiviteter som sker i föreningsregi behöver inte ledare och andra vuxna betala spåravgift.

Villkor för dagskort

Du ska kunna visa upp din Swishbetalning i telefonen.

Villkor för säsongskorten och årskortet

 • Kortet är personligt och får inte överlåtas.
 • Kortet gäller för den period du betalat för.
 • Kortet ska du alltid ha med dig när du åker i spåren.
 • Avgiftskontroller kommer att genomföras under säsongen av särskilda spårkontrollanter.
 • Förlorat kort ersätts till en kostnad av 100 kronor. Kontakta Kontaktcenter, Stadshuset Kronan, Järnvägsgatan

Du kan träna med draghund i spåren 2,5 km och 5 km, måndag - fredag klockan 06:00–17:00 och måndag, onsdag och lördag klockan 19:00–22:00. Träning med draghund innebär att du skejtar på skejtbädden, har hunden i dragsele med lina kopplad till dig som åkare. Hundar i spåret är i övrigt inte tillåtet av både säkerhetsskäl och på grund av att spårbädden förstörs.

Om du vill ta med din hund när du åker skidor är du i stället välkommen till spåren i Nätra fjällskog och på Rutberget. Där gäller att hundarna ska vara kopplade och springa på rätt sida utanför spåret. Vill du promenera med din hund i Skyttis-området är du välkommen till vinterpromenaden. Se skyltar på området.

Sommartid råder det allmänt hundförbud på hela asfaltslingan. Det på grund av säkerhetsskäl då asfaltslingan är smal och det kan förekomma höga hastigheter. Vill du promenera eller jogga med hund i området på sommartid är du välkommen att göra det på den grusade ytan bredvid asfaltslingan som är gjord för promenad och löpning. Tänk på att alltid ha din hund kopplad.

Håll koll på hunden i skidterrängen:

 • Hundarna ska vara kopplade och springa utanför spåret
 • Glöm inte att ta upp efter hunden och ta med hundpåsen. Det är inte trevligt att få hundbajs på skidorna, skorna, skotrarna och i spårutrustningen
 • Kasta påsen i sopkärl