Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Nattvandrarna

Bra att veta

Oavsett var du bor i Örnsköldsvik är du välkommen att vara med och nattvandra. Brå Örnsköldsvik vill starta upp organiserad Nattvandring och önskar samverkan med det lokala föreningslivet. När fler vuxna är ute på kvällar och tidiga nätter blir det lugnare i samhället och du och din förening bidrar till att göra Örnsköldsvik till en ännu tryggare plats för alla.

Du är välkommen att vandra om du är vuxen, en bra förebild för unga, är och om du är emot våld, droger och främlingsfientlighet. Brå Örnsköldsvik har valt att uppmuntra föreningar, främst de som har barn- och ungdomsaktiviteter (öppna för alla) genom att de får en summa i proportion till insats och antalet vuxna som nattvandrar. Dessutom får man många trevliga kontakter, man får se verkligheten som ungdomarna i samhället lever i och man får frisk luft och motion.

Brå önskar att nattvandrare ska finnas med i ett sammanhang, så är du inte föreningsansluten kan du kanske delta den aktuella kvällen tillsammans med en förening du känner till. Då går ersättningen för din insats till den föreningen. Ju fler som blir delaktiga desto starkare och uthålligare kan den organiserade nattvandringen bli.

Vi hoppas att ni som förening vill vara med.

Välkommen - vårt Örnsköldsvik behöver ditt engagemang!

Kontakt

Birgitta Edin-Westman

Samordnare brottsförebyggande rådet

Telefon: 073-274 62 83

E-post: birgitta.edin-westman@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)