Länk till startsidan

Nattvandrarna

Bra att veta

Oavsett var du bor i Örnsköldsvik är du välkommen att vara med och nattvandra. Brå Örnsköldsvik organiserar nattvandring och önskar samverkan med det lokala föreningslivet. När fler vuxna är ute på kvällar och tidiga nätter blir det lugnare i samhället och du och din förening bidrar till att göra Örnsköldsvik till en ännu tryggare plats för alla.

Du är välkommen att vandra om du är vuxen, en bra förebild för unga och om du är emot våld, droger och främlingsfientlighet. Brå Örnsköldsvik har valt att uppmuntra föreningar, främst de som har barn- och ungdomsaktiviteter öppna för alla, genom att de får en summa i proportion till antalet vuxna som nattvandrar. Ersättningen från Brå ska användas till aktivitet för barn- och ungdomar.

Brå önskar att nattvandrare ska finnas med i ett sammanhang, så är du inte föreningsansluten kan du kanske delta den aktuella kvällen tillsammans med en förening du känner till. Då går ersättningen för din insats till den föreningen. Ju fler som blir delaktiga desto starkare och uthålligare kan den organiserade nattvandringen bli.

Som nattvandrare får du många trevliga kontakter, du får se verkligheten som ungdomarna i samhället lever i, dessutom får du får frisk luft och motion.

Vi hoppas att ni som förening vill vara med.

Välkommen - vårt Örnsköldsvik behöver ditt engagemang!

Kontakt

Birgitta Edin-Westman

Samordnare brottsförebyggande rådet

Telefon: 073-274 62 83

E-post: birgitta.edin-westman@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)