Familjepeppen

Program Våren 2020:Digitalt kunskapslyft om Cannabis

I och med den rådande situationen gällande corona, covid-19, arbetar vi nu på digitala lösningar för att du som förälder ändå ska kunna ta del av information. Kommande vecka finns två tillfällen som en del i ett kunskapslyft gällande cannabis, både en öppen chatt och en föreläsning.

Onsdag 27 maj: Svar Direkt - fråga Polisen

Klockan: 20.00-21.00

Chatta direkt med Polisen i Örnsköldsvik. Klicka på länken nedan och fyll i ett namn så kan du ställa frågor direkt till polisen. Använd den lilla pratbubblan på höger kant och skriv dina frågor. Du kommer kunna se dina och andras frågor, samt de svar polisen lämnar. Du kan använda både dator och annan enhet, ex. mobil.

Här hittar du chattforum med polisen: Svar Direktlänk till annan webbplats

Klockan 19-20 kan du även skicka frågor på mejl till Örnsköldsviks kommuns, behandlingsteam: behandlingsteamet@ornskoldsvik.se

TIPS! Sidan kan behöva uppdateras om många skriver meddelanden och klickar du på aviseringarna öppnas en ny flik för samma forum, du är fortfarande med. Välj antingen att klicka bort den nya fliken, eller se till att komma åt pilen på aviseringsrutan.

Torsdag 4 juni - Erik Leijonmarck: Att prata om Cannabis med unga

Klockan: 19.00-19.45

Välkommen att lyssna på en digital föreläsning om cannabis!

Föreläsningen sker genom ett webinar och vänder sig till dig som förälder/vårdnadshavare eller annan viktig vuxen i barn och ungas närhet.

Efter föreläsningen går det även att chatta med Erik. Länk till detta webinarium kommer publiceras inom kort.

Bild från reklamfilmen Tillsammans som visades på SF Bio i Örnsköldsvik 2016

Familjepeppen

Känner du att du som förälder skulle behöva fler verktyg i din föräldraroll?

I den frågan känner många igen sig. Alla föräldrar vill sina barn väl och många har mål som går ut på att barnen ska må bra och klara sig. Att barnen som tjugoåringar gärna ska ha en hög grad av psykisk hälsa, en trygg grund och god psykosocial kompetens. Det betyder en välutvecklad förmåga att vara tillsammans med både sig själva och andra. I tidiga år är det en förutsättning för att kunna lära – både i skolan och i livet, och det är det mest optimala ”immunförsvar” i förhållande till de oönskade riskbeteenden och faror som lurar.

Den tid föräldrar är tillsammans med sina barn har stor betydelse för att knyta an och skapa tillit till varandra. Det finns inga genvägar, det byggs över tid och med långsiktighet - som en investering, med framtiden i fokus. Du som förälder är så viktig och det finns verktyg, råd och tips samt mötesplatser.

Ta del av utbudet.

OBS! Portalen www.familjeppen.se fungerar ej men uppdateringar finns på www.ornskoldsvik.se/familjepeppenlänk till annan webbplats samt Familjepeppen på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

After work

Familjepeppens After Work är kostnadsfri och det krävs ingen föranmälan. Vi reserverar oss dock för begränsat antal platser samt tillgång till mat, utifrån antalet deltagare kom kommer.

Dörrarna öppnas kl.17.15 till Örnsköldsviks församlingshem. Vi serverar en lätt middag från kl.17.30 och föreläsningen beräknas börja kl.18.00.

Sidan uppdaterades

2020-05-27

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Linda Wernersson
Verksamhetsutvecklare 
073-042 86 71
Skicka e-post

  Material från tidigare föreläsningar

Att vara en närvarande förälderPDF
Att välja postiv kommunikation och uppfostra barn med god självkänsla. Carina Söderlund, Bilda

Hellre uppkopplad än avkopplad?PDFAnna Nygren, Ung Livsstil 

Workshop del ett
Workshop i två delar: bygg din verktygslåda som förälder. Carina Söderlund, Bilda

Workshop del tvåPDF
Workshop i två delar: bygg din verktygslåda som förälder. Carina Söderlund, Bilda

Tipsa oss!

Vi tar gärna emot tips och förslag på ämnen och föreläsare till kommande After Work för föräldrar.