Du är här:

Stadsnära promenadstråk

Promenadstråk vid Hamnparken och Fjällräven Center
Runt Örnsköldsviks centrum finns ett antal promenadstråk.

Höglandssjön med Hälsans stig


Hälsans stig är en vacker promenadväg runt Höglandssjön. Totalt är slingan 7 km lång men det finns även möjlighet att gena om man vill gå en kortare sträcka. 
Slingan passar alla former av motion och är populärt både bland de som springer och de som promenerar, och inte minst bland de som har hund.
I sjön finns ett intressant fågelliv och man kan fiska här året runt.

Stadsvandring i grönmiljö


Genom Örnsköldsviks centrala delar har du möjlighet att promenera en sträcka på ca 2 km som tar dig genom flera av stadens parker.
Börja på Stora torget och gå mot Örnsköldsviks museum och konsthall (genom Örnparken, lekparken Cityleken och Museiparken). Gå därifrån vidare genom Lugnviksparken och Strandparken ner till Örnsköldsviksfjärden. Fortsätt förbi Fjällräven center, längs kajpromenaden och passera Stadsträdgården så är du tillbaka vid Stora torget igen.
Karta över stadens parker finns till höger här på sidan.

Mycklingstjärn


Runt Mycklingstjärn går ett fint gångstråk med vacker utsikt och ett rikt fågelliv.

Moälven — Själevadsfjärden


En fin promenadsträcka som börjar vid vårdcentralen i Själevad och går längs Moälven mot fd Hampnäs folkhögskola. Sträckan erbjuder vackra vyer mot älven och Själevadsfjärden.

Bonäset


Här kan du ta en trevlig promenad med havsutsikt längs Dekarsöfjärden mellan Bodums Marina och Styrmansvägen. Ett stort antal grova klibbalar växer vid vattnet.

Hörnsjön


Från toppen av Varvsberget har du utsikt över hela Örnsköldsvik. Strax söder om berget ligger det kommunala naturreservatet Hörnsjön. Här kan du vandra genom ett skogsområde med äldre skog som utvecklas fritt. Det går även att gå ner till Veckefjärden via Veckefjärdens lång-golfbana.
 

Sidan uppdaterades

2018-09-18

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Pelle Edlund
Skötsel av gång och cykelvägar
0660-880 15
Skicka e-post

Anna-Sofia Malmström
Skötsel av promenadstråk i parker
0660-880 10
Skicka e-post