Museiparken

Museiparken
Museiparken består av tre ytor eller rum om man så vill.

I det första, från Stora torget sett, finns "Cityleken" som är Örnsköldsviks största lekpark. Lektemat är hav med båtar och fiskar som stimulerar fantasin. Här finns gott om bord och bänkar samt toalett för att man ska kunna stanna hela dagen och leka. Vilket många också gör. Cityleken är ett mycket populärt utflyktmål för kommunens småbarnsfamiljer.

I parkens nästa rum finns en klassisk strikt rosenträdgård. Färgskalan går i rosa och vitt och här finns rosor som Louise Odier och Bonica samt vit krollilja. Idegran och lindhäckar ramar in. I slutet av juni blommar schersminen — och ger en fantastisk doftupplevelse.

Närmast Örnsköldsviks museum och konsthall finns parkens tredje rum. Utformningen är mer öppen  och här finns silverpäron, barrträdsboskér och parterrer av japansk dvärgspirea.

Utanför museet står stadens största japanska bergskörsbär som blommar överdådigt i slutet av maj. I den här delen av parken finns också perennplanteringar med t ex rosenflockel, kantnepeta, stäppsalvia, silverhavre och daglilja.

Sidan uppdaterades

2019-09-25

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
Måndag - fredag 07:30 -17:00
0660-880 00
Skicka e-post

Trafik- och parkavdelningen
Skicka e-post

Felanmälan, synpunkter och förslag för kommunens gator, gång- och cykelvägar, parker och lekplatser.

Felanmälan och förbättringsförslag via webbformulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner appen "Ett bättre Örnsköldsvik" till mobil och surfplatta för felanmälan och förbättringsförslag.

Mer information