Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Adresser, namnsättning och lägenhetsnummer

Nya adresser måste skyltas på ett tydligt sätt. Adresser ska skyltas synligt och hänvisningsskyltar ska tala om vilken väg du ska ta.

Respektive fastighetsägare ansvarar själv för och har ett eget intresse i att adressnumret är väl synligt både dag och natt. För en god läsbarhet bör namn och nummer ha en avvikande färg från bakgrunden.

Alla adresser i Sverige finns samlade i ett centralt adressregister för hela landet. Adressändringar sker därifrån automatiskt till olika offentliga register, t.ex. folkbokföringen.

Flyttar du bör du själv komma ihåg att meddela din nya adress till dina vänner och bekanta, ändra adresser på tidningsprenumerationer mm.

För att registrera bostäder i lägenhetsregistret använd vår e-tjänst: Anmäla bostäder för registrering i lägenhetsregistretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2021-01-14

Sidansvarig:

 Kontakta oss