Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Vad händer på Stora torget?

Torggrillen på Stora torget är nu mer ett minne blott. Platsen den stod på kommer att återställas våren 2020. Fram till dess planerar kommunen att förstärka torget som mötesplats under vintern och spola upp en skridskobana för allmän åkning på den tomma ytan.

-Det är många som har önskat en isbana på torget, och nu ser vi en chans att få testa det igen! Vår förhoppning är att det kan ske så snart vädret tillåter. Det kommer inte att bli en sarg, eftersom vi inte vill inbjuda till spel med puck och klubba med så många människor som rör sig i området, men några piruetter ska det gå att göra! Med denna satsning hoppas vi kunna bidra till mer liv och rörelse på Stora Torget och därmed öka tryggheten med hjälp av allas vår sociala närvaro, säger Anna-Sofia Malmström, stadsträdgårdsmästare, Örnsköldsviks kommun.

Cesam är mycket positiva till satsningen och planerar, tillsammans med lokala näringsidkare, olika arrangemang vid isbanan i vinter. Bland annat blir det fler sittplatser i anslutning till isbanan och det kommer även finnas möjlighet att köpa en kopp varm choklad för den som vill.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2019-11-20

 Kontakta oss

Anna-Sofia Malmström
Stadsträdgårdsmästare
0660 - 88696
Skicka e-post