Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Torrt och varmt: var försiktig med eldning och tänk på behovet av svalka

Glasstrut och hav

Vi går mot en varm och torr helg som innebär att brandrisken ökar. Räddningstjänsten uppmanar till stor försiktighet i samband med eldning för att minska risken för skogsbränder.

Länsstyrelsen och räddningstjänsterna i länet bedömer löpande behovet av att utfärda eldningsförbud. För närvarande (fredag 26 juli) råder inget eldningsförbud i Örnsköldsviks kommun. Men håll dig gärna uppdaterad på länsstyrelsens och aktuell kommuns webbplats för att se om det är tillåtet att elda och grilla i skog och mark innan du tänder en eld.

Länsstyrelsen Västernorrlands webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Länsstyrelsens facebooksida finns information om aktuellt läge. Där hitar du också en film om att grilla i skog och mark samt tips om en app som visar brandriskprognos.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Värmevarning
SMHI har även gått ut med en klass1- vädervarning. Vid långvarig värme med temperaturer över +26 gradet ökar risken för värmeslag och uttorkning. Särskilt utsatta är bland andra små barn, gravida, äldre och sjuka.

Några råd vid höga temperaturer är att dricka mycket och att äta vätskerik mat. Att undvika fysisk ansträngning och ordna med svalka är också att rekommendera.Aktuelltartikel publicerad av: Christine Åström

2019-12-04