Invigning av ny återvinningscentral i Björna lockade många besökare

Många Björnabor fanns på plats för att inviga den nya återvinningscentralen.

Denna vecka invigs två helt nya fasta återvinningscentraler i kommunen. Igår, tisdag den 6 november invigdes Mivas nya fasta återvinningscentral i Björna och på torsdag den 8 november är det dags för premiär i Husum.

Det var många förväntansfulla Björnabor som hade tagit sig till Hagvägen 5 för att vara med på invigningen av den nya anläggningen för återvinning och återbruk. På plats fanns Mivas ordförande Jim Sundelin, VD Gerth Mattebo och avdelningschef för avfall och återvinning Åsa Möller som tillsammans invigde genom att slänga det första avfallet. I samband med ingivningen öppnades anläggningen för allmänheten att lämna sina saker.

De nya återvinningscentralerna ersätter de tidigare mobila anläggningarna och ska göra det lättare för besökare att lämna avfall på ett miljöriktigt sätt. En dag i veckan året runt kommer de nya återvinningscentralerna vara öppen för allmänheten och företag. På tisdagar i Björna och torsdagar i Husum, båda mellan kl. 13-00-20.00.

– Det ska vara enkelt att återvinna och de nya anläggningarna erbjuder fina soteringsmöjligheter för det mesta grovavfall, elektronikavfall och farligt avfall. Asbest, däck, fat med spillolja och okända kemikalier är det enda som hänvisas till Må åter­vinningscentral, säger Åsa Möller, chef för återvinning och avfall.

En nyhet är att de nya återvinningscentralerna erbjuder möjligheten att lämna in saker för återbruk. Till Startpunkten går det att lämna möbler, heminredning och cyklar och i Myrornas insamlingsbehållare kan den som vill lämna kläder, skor, accessoarer och textil.

I början av februari 2018 invigdes två fasta anläggningar även i Bredbyn och Bjästa. Läs mer om arbetet med de fyra nya återvinnigncentralerna i kommunen på Mivas webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2018-11-07