Länk till startsidan

Parkering

Bra att veta

Örnsköldsviks kommun har cirka 2 900 parkeringsplatser i centralorten. Du betalar din parkering via parkeringsautomater eller sms/app Parkster, EasyPark, Mobill, ePARK eller Flowbird. På några av kommunens parkeringsplatser kan du köpa månadsbiljett.

Du som bor i och studerar på högskola eller universitet i Örnsköldsvik, kan ansöka om parkeringskort för studentparkering om du kan visa upp studieintyg. Parkeringskortet kostar 300 kronor vårterminen 2024. Parkeringskortet gäller för parkering på Hamnplan och Resecentrum Örnsköldsvik Norra i mån av plats. Parkeringskorten gäller inte för motorvärmare.

För dig som samåker eller byter till kollektivt färdmedel finns pendlarparkeringar på flera platser i kommunen. Du kan ansöka om pendlarparkeringskort för parkeringarna: Resecentrum C, Örnsköldsvik Norra och Resecentrum Husum. Pendlarparkeringskortet kostar 250 kr per månad, motorvärmare ingår. Tänk på att att ansöka i god tid, vid val av bankgirobetalnig kan det ta ungefär en vecka att få kortet levererat hem till angiven adress.

Pendlarparkeringskortet får inte säljas eller överlåtas. Förlorat pendlarparkeringskort ersätts till en kostnad av 100 kronor. Köpt pendlarparkeringskort kan inte återlösas.

Kontakt

Trafikenheten, parkering

Telefon: 0660-26 62 62

E-post: ovikparkering@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)