Länk till startsidan

Livsmedel

Bra att veta

Kommunens miljö- och hälsoenhet kontrollerar att mat och dricksvatten som kommer från restauranger, caféer, tillverkare, butiker och andra livsmedelsverksamheter i Örnsköldsvik följer de krav som ställs i livsmedelslagstiftningen. Målet är att du som konsument aldrig ska behöva bli sjuk av mat eller dricksvatten.

Matförgiftning är ett samlingsnamn på flera olika bakterier och virus som orsakar olika symptom men som har gemensamt att den som blivit sjuk har smittats genom maten eller vattnet.

Om du blir sjuk och misstänker att mat eller dricksvatten är orsaken ska du anmäla det till kommunen så fort som möjligt. Ju längre tid som går, desto svårare blir det att utreda den misstänka matförgiftningen. Du kan även anmäla om du misstänker en allergisk reaktion.

Du kan göra din anmälan direkt via formuläret eller ringa kontaktcenter och be att få komma i kontakt med en handläggare på livsmedelskontrollen.

Det är den som säljer och serverar mat som ansvarar för att maten är säker att äta. Miljö- och hälsoenheten kontrollerar att livsmedelsföretagaren tar sitt ansvar.

Kontakt

Välkommen att kontakta en handläggare på livsmedelskontrollen via kontaktcenter.

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)

E-post: kontaktcenter@ornskoldsvik.se

Chatt: helgfria vardagar 08:00–15:00, övrig tid lämna meddelande.


Besöksadresser

Besökscenter stadshuset Kronan: Järnvägsgatan 6, entréplan
Öppettider besökscenter Kronan: 07:45–17:00 alla helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:45–16:15).
Andra onsdagen varje månad kl 14:30–16:00 finns möjlighet via drop-in att träffa finsk- och nordsamiskspråkig kommunvägledare.

Receptionen stadshuset Nygatan: Nygatan 16, plan 1
Öppettider receptionen Nygatan: 07:45–16:30 alla helgfria vardagar, lunchstängt 11:30–12:30 (15 maj–15 sept 07:45–15:45)


Postadress
Örnsköldsviks kommun
Kontaktcenter
891 88 Örnsköldsvik