Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Lägenhetsregistret

Bra att veta

Lägenhetsregistret är ett nationellt register över Sveriges alla bostadslägenheter med grundläggande information om alla bostäder. Där hittar du uppgifter om bland annat area, antal rum och kökstyp. Äger du ett flerbostadshus eller småhus med mer än en lägenhet är du skyldig att lämna uppgifter till fastighetsregistret. Adresser med flera lägenheter ska kompletteras med lägenhetsnummer. Via kommunens e-tjänst kan du anmäla bostäder för registrering, avregistrering eller ändra uppgifter i lägenhetsregistret.

Som fastighetsägare är du skyldig att att informera de boende om lägenhetsnumren. Du är även skyldig och sätta upp dem på en väl synlig plats i byggnaden, exempelvis på namntavlan, dörrarna eller post- och fastighetsboxar. För en god läsbarhet bör namn och nummer ha en avvikande färg från bakgrunden.

Via tjänsten ”Min karta” kan du titta på detaljerade kartor och flygbilder. Det går även att söka adresser, fastigheter och bygga en egen karta att bifoga tillsammans med en ansökan om adress.

Kontakt

Maria Hildingsson

Gis-ingenjör

Telefon: 0660-888 76

E-post: kartgis@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)