Länk till startsidan

Lägenhetsregistret

Bra att veta

Lägenhetsregistret är ett nationellt register över Sveriges alla bostadslägenheter med grundläggande information om alla bostäder. Där hittar du uppgifter om bland annat area, antal rum och kökstyp. Äger du ett flerbostadshus eller småhus med mer än en lägenhet är du skyldig att lämna uppgifter till fastighetsregistret. Adresser med flera lägenheter ska kompletteras med lägenhetsnummer. Via kommunens e-tjänst kan du anmäla bostäder för registrering, avregistrering eller ändra uppgifter i lägenhetsregistret.

Som fastighetsägare är du skyldig att att informera de boende om lägenhetsnumren. Du är även skyldig och sätta upp dem på en väl synlig plats i byggnaden, exempelvis på namntavlan, dörrarna eller post- och fastighetsboxar. För en god läsbarhet bör namn och nummer ha en avvikande färg från bakgrunden.

Via tjänsten ”Min karta” kan du titta på detaljerade kartor och flygbilder. Det går även att söka adresser, fastigheter och bygga en egen karta att bifoga tillsammans med en ansökan om adress.

Kontakt

Maria Hildingsson

Gis-ingenjör

Telefon: 0660-888 76

E-post: kartgis@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)