Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Kommunen och företagen gör gemensam sak i kompetensförsörjningsfrågan

Kommunen och företagen gör gemensam sak i kompetensförsörjningsfrågan

Arbetsgivare i Örnsköldsvik har i samverkan, och med stöd från Världsklass Örnsköldsvik och Destination Jobb, utvecklat en gemensam plattform med syfte att attrahera kompetens till Örnsköldsvik. Plattformen "Jobba&Lev" erbjuder nätverk med webbsida, sociala medier och rekryteringsaktiviteter.

– Jobba & Lev presenterades under Företagardagen och det visade sig att många tyckte att plattformen var bra och skulle kunna vara ett viktigt komplement i jakten på arbetskraft. Däremot var det vissa företag som uttryckte funderingar kring medlemsavgiften, säger kommunstyrelsens ordförande Per Nylén.

Örnsköldsviks kommun har därför tagit initiativet att gå in med ekonomiska medel så att alla företag med rekryteringsbehov kan testa plattformen under tolv månader för 1 000 kronor. För att få ta del av erbjudandet ska anmälan göras under 2022.

– Vi bygger en framtid för fler och genom plattformen skapar vi en bredare bild av vilka yrken, arbetsgivare och karriärmöjligheter som finns här. Vi vill visa att arbetslivet i Örnsköldsvik kan vara minst lika storslaget som naturen här i Höga Kusten, fortsätter Per Nylén.

Johan Bryngelsson, vd på Ecru Consulting Norr AB, uttrycker sin glädje över att kommunen går in och satsar på detta sätt:

– Mycket roligt att kommunen hörsammar inspelen från företagen. Jag satt själv på ett av seminarierna om Jobba & Lev-plattformen, och konstaterade att det för ett mindre företag kan vara mycket pengar om man ska vara med i många olika nätverk. Att få ett testår för 1 000 kronor känns verkligen både roligt och nödvändigt.

Erbjudandet att testa plattformen Jobba & Lev för 1 000 kronor under tolv månader innebär att företagen får:

  • göra en företagspresentation som kommer att finnas på Jobba & Lev
  • möjlighet att göra en arbetsgivarCV-film (enligt separat offert)
  • tillgång till webbshopen
  • tillgång till sociala kanaler
  • medflyttandeservice
  • delta i rekryteringsaktiviteter.

Mer information om medlemskap i plattformen Jobba&Lev Länk till annan webbplats.

Förutom att Jobba & Lev erbjuder en plattform där arbetsgivare kan utbyta och fördjupa kunskap om kompetensrelaterade frågor innehåller webbdelen även information och funktioner riktade till personer som är intresserade av jobb, karriär och boende i Örnsköldsvik. Länk till annan webbplats.

Publicerad: