Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Drömkedjan återförenas i århundradets match 
Peter Forsberg och Börje Salming i hockeymundering mot en förgrund av is och med texten Århundradets match skrivet på bilden.

Missa inte århundradets match! Vid två tillfällen under 2022 kommer Icebreakers ta emot Toronto Maple Leafs i en rungande batalj.

Drömkedjan återförenas i århundradets match 

Söndagen den 20 mars i Hägglunds arena är det dags för de tidigare modoiterna och NHL – stjärnorna Peter Forsberg, Markus Näslund och Niklas Sundström att snöra på sig skridskorna igen. Spelare som på sin tid tillhörde den absoluta världstoppen och som nu bildar de en drömkedja i konstellationen Icebreakers tillsammans med andra gamla hockeyprofiler.

I två stormöten ställs de mot en veteranuppsättning av NHL – laget Toronto Maple Leafs med kanadensiska storstjärnor däribland supersvensken Börje Salming. Matcherna spelas i Timrå den 19 mars respektive Örnsköldsvik den 20 mars. Arrangörerna kallar det århundradets match och de utlovar en riktig familjefest, där generationer möts i en nostalgisk hockeyupplevelse med roliga och spännande aktiviteter för såväl stora som små. Biljetterna till matcherna släpps nu på måndag den 6 december.

— Jättekul att vi i Örnsköldsvik får möjligheten att uppleva en stor portion nostalgi och känna stolthet över våra gamla hockeystjärnor som satt Örnsköldsvik på Sverigekartan och Sverige på världskartan.Det är extra roligt att arrangörerna satt målsättningen att så många som möjligt ska ha möjlighet att se matchen och framförallt barnfamiljer, säger Marlene Jonasson Bolstad, evenemangsansvarig Örnsköldsviks kommun.

— Känns verkligen bra att vi tillsammans kan få hit arrangemang som förgyller våra invånares vardag och lockar hit besökare. Med arrangemang som dessa blir det ännu roligare i Örnsköldsvik, säger Per Nylén, kommunalråd Örnsköldsviks kommun.

Bakom arrangemanget står NHC, Försvarsmakten, BAE Systems, Timrå kommun, Länsförsäkringar Västernorrland, MODO Hockey och Örnsköldsviks kommun.

Publicerad: