Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Ny webbshop ska locka fler till Örnsköldsvik
Testbild

Ny webbshop ska locka fler till Örnsköldsvik

Behovet av arbetskraft i Örnsköldsvik är stort och för att locka kompetens och potentiella inflyttare till Örnsköldsvik har nu 16 starka arbetsgivare i kommunen utvecklat en helt ny webbshop, som ska hjälpa arbetsgivarna i rekryteringen.

Webbshopen blir ett komplement till deras gemensamma webbplats Jobba & Lev. Med hjälp av den matchas användaren på ett lättsamt sätt till arbetsgivarna, men får även en bild av ett framtida liv i Örnsköldsvik. Genom att skapa en individuell profil och kryssa för diverse önskemål plockas tips ihop på bland annat boende, fritidsaktiviteter, skolor och nätverk. För den som har eventuella medflyttande som söker jobb eller studier kan även de i shopen välja att få tips på kontaktpersoner, nätverk och länkar.

Arbetsgivarna har utvecklat webbplatsen Jobba & Lev i ett gemensamt projekt med stöd från Världsklass Örnsköldsvik och Destination Jobb. Syftet är att skapa en bredare bild av vilka yrken, arbetsgivare och karriärmöjligheter som finns här. Nu fortsätter arbetet med att locka fler till Örnsköldsvik och ambitionen är att flera arbetsgivare ska ansluta sig till plattformen.

- Med den här tjänsten kan vi tillsammans skapa intresse och nyfikenhet för Örnsköldsvik och underlätta för fler att flytta hit. Du kan själv gå in och välja vad du vill veta mer om. Jobba och Lev är en bra plattform för arbetsgivare att samlas kring och tillsammans visa upp jobben, vilket stärker vår attraktionskraft. Projektet ska utvecklas med tiden och förhoppningen att fler branscher och arbetsgivare ansluter sig, för att bredda oss ännu mer, säger Anna Edblad, projektledare Jobba & Lev och VD Örnsköldsviks Industrigrupp.

- Vårt samarbete inom näringslivet och kommunen ger oss en enkel och attraktiv plattform för att väcka intresse och besvara många av dom frågor och funderingar som finns när man överväger att flytta, speciellt som att vi tar ett helhetsgrepp där hela familjen involveras. Det är en styrka och en viktig faktor för att kunna rekrytera kompetens till Ö-vik säger Henrik Olsén, konsultchef CoreIT.

Är du och ditt företag intresserad att vara med i Jobba & Lev? Läs mer här Länk till annan webbplats. eller besök webbshopen www.jobbaochlev.se/webbshop Länk till annan webbplats..

Följande arbetsgivare ingår i Jobba & Lev:

AFRY
BAE Systems Hägglunds
Bosch Rexroth
Clavister
CoreIT
Domsjö Fabriker
Eurocon
Knightec
Metsä Board Husum
Miva
Nouryon
Region Västernorrland
Strängbetong
Örnsköldsviks kommun
Övik Energi
Övikshem

Publicerad: